Följ alltid magkänslan

Jag känner min häst, vi har hängt ihop i 5 år och jag VET när något är fel. Jag både ser och känner det. Idag kom svaret på varför min räka inte varit sig själv. Vi har gjort allt, hältutredning med böjprov utan att han visar någonting men idag kom svaret. Blodprovet visade att han har förhöjda värden i både muskler och lever. Det gör honom trött, hängig, låt och inte sig själv. Man kan kalla det transportsjukan, efter den låååånga resan som blev betydligt längre med den trasiga lastbilen spände han sig. Nytt ställe, nytt foder och nya rutiner gjorde bara saken värre. Nu har han fått en medicinkur och ska vila i 2 veckor innan han lugnt kan sättas igång igen. Fina Lillis. 
Skönt att få svar, jag trodde nästan att jag var knäpp och löjlig som envisades med att han var konstig när alla andra sa att jag skulle rida. 

Räkan 5 år

Livet med hästar är inte alltid en dans på rosor

Lillis är som ni vet inte sig själv sen flytten från Skellefteå. Vi håller på utreder vad felet är då han inte är halt utan mer hängig, tom, lugn och konstig. Vi ska in till kliniken idag igen, håll tummarna. 
Curre har ju gått super bra sen han kom, positiv och arbetsvillig men i måndags när jag skulle rida var han halt. Ganska rejält på högerfram, jag misstänkte genast en hovböld och Jocke kom ut på tisdagen (igår). Ingen hovböld men en möjlig stengalla då han igår var mycket bättre. Nu ska han få vila till fredag och med tanken på utvecklingen så borde han vara ridbar då.

Ibland är livet som ryttare inte kul alltså, när hästarna inte är fräscha mår man som en påse skit. 


Caroline Mårtensson, mamma till Unis. Tack vare att pappan spelar hockey har vi bott lite här och var dom senaste åren. (Linköping, Skellefteå, Moskva, Prag, Lugano) Den nuvarande adressen är i Novosibirsk i Ryssland men också i Sigtuna norr om Stockholm. Här blandar och ger jag lite av vad min vardag har att erbjuda. Välkomna.