Lunch med gänget

Lunch med alla härliga svenskar idag. Tyvärr tog jag ingen bild men trevligt var det, en sån grej som bara gör en glad helt enkelt. Annars blir det ju mycket att man bara hänger själva så det va kul att komma ut och umgås lite. Prinsessan och jag njöt i eftermiddagssolen och 13 grader. Att tanka d-vitamin gör skillnad.

Längtar ihjäl mig efter min älskade smula! Det är så fruktansvärt tomt utan henne här hemma, nu har jag lixom ingen att prata med på dagarna. Ebba skickar iaf bilder och jag ser ju att hon har det hur bra som helst. Så tacksam för hjälpen!

Nu blir det kyckling och ris sen ska jag parkera i soffan resten av kvällen.

Pälskling=älskling med päls

Svenskt

Vet inte om min hemlängtan beror på att jag bokat resa hem eller på att det är rätt turbulent här hockeymässigt. Men hur som helst blev det köttbullar, mos, brunsås och lingonsylt idag. Allt utom lingonen gjordes från grunden såklart.

Nu blir det natti natt, imorgon svensklunch och det betyder lunch med alla svenskar i Lugano.

Lussebullar

Fredagkväll och här sitter jag ensam i soffan och tittar på hockey. Så här i juletider saknar man sina nära och kära lite extra. Jag är så glad att vi bor granne med Tony, Sandra och Olivia. Idag bakade vi lussebullar tillsammans medans killarna är iväg på bortamatch.
Det har regnat i en vecka här, ösregnat! Jag är så jävla less på att det regnar nu och som tur är säger vädret sol imorgon och en vecka fram! Då kanske man kan bli människa igen och ta sig ut på promenad.

Nu blir det snart lite te och en macka.

Sweden, snart kommer jag

Ja, nu är det inte länge kvar innan jag kommer hem och flyttar ut ur det gamla huset och in i det nya. Det nya huset är nästan 100kvm större, har både pool och bastu och är bara två våningar. Han som köpte vårt gamla hus köpte rätt mycket inredning så igår beställde vi en ny säng. Vi älskar vår säng så blev en likadan men fördelen är att jag slipper flytta den. Dessutom har vi ju hyrt ut det gamla huset i 2 år och kände att vi ville ha en ny säng oavsett.

Jag googlar dagligen runt på olika inredningssidor för att hitta inspiration. Har redan bestämt att ta hjälp av vänner som kan mer om inredning än jag. Jag vill att ljuset ska komma på rätt sätt och helt enkelt att det nya hemmet ska bli fräscht och fint direkt. Jag och Patrik är ju ute och flänger en del så vi blir aldrig klara om vi ska inreda själva. Den här lösningen känns kanon.

Idag har jag varit barnvakt åt Olivia och hon somnade så sött för 20 min sen. Vi har busat hela dagen så hon var lätt att vagga.
Snart blir det hockey.

Hade ingen bild från idag så det fick bli den här från en dag i stallet.
Caroline Mårtensson, mamma till Unis. Tack vare att pappan spelar hockey har vi bott lite här och var dom senaste åren. (Linköping, Skellefteå, Moskva, Prag, Lugano) Den nuvarande adressen är i Novosibirsk i Ryssland men också i Sigtuna norr om Stockholm. Här blandar och ger jag lite av vad min vardag har att erbjuda. Välkomna.