Komjölkprotein

Finns det någon där ute som har erfarenheter kring komjölkproteinallergi? Det misstänks ju att det är vad Unis lider av. Proverna visar negativt med läkarna säger att det kan vara missvisande och det enda man kan göra för att veta säkert är att köra med uteslutningsmetoden. Han får alltså ersättning utan komjölksprotein för att se om han blir bättre. Vi har provat i 9 dagar nu utan någon skillnad men vi ska fortsätta till tisdag då vi har tid hos läkaren för att utvärdera och få nya anvisningar om hur vi ska fortsätta. 
Någon här som haft problem? Hur snabbt såg ni isåfall skillnad osv?! Hjäääälp! Känner mig så hjälplös. 

Unos symptom är kraftig diarré med blod i avföringen ca 15 ggr om dagen. I övrigt är han pigg och glad och utan feber. Detta började alltså helt plötsligt för 3 veckor sedan. Jag har inte ammat på 2 månader så han är van vid ersättning Semper lemolac men får alltså nu en annan ersättning utan komjölk. Någon som har tips eller råd?! 
Har fått prova båda dessa utan att se resultat ännu..

#1 - Lina

Det kan ta upp till 4 veckor innan symtomen är borta (för vår del förevann de relativt omgående). Ett tips är att ha uppsikt kring soja också då proteinet i soja är väldigt lint mjölkprotein.

Kan varmt rekomendera ”barn med mjölkproteinallergi” gruppen på facebook. Kommer ni inte till rätta med symtomen finns även gruppen ”allergibarn”. Otrolig hjäl och erfarenhet finns i båda grupperna.

Lycka till ☺️

Svar: Tack snälla

carolinemartenssons.se

#2 - Lina

Kan även lägga till att vissa av de mjölkproteinfria ersättningarna innehåller mjölk på något sätt och att det finns (enbart en tror jag men kan ha fel) helt mjölkproteinfri ersättning som sällan skrivs ut pga att den kostar så mycket. Kan vara värt att läsa på (fråga i facebokgrupperna) och stå på sig hos läkare. Har tyvärr dålig erfarenhet av vården och har kört stenhårt på symptom och ”mammakänslanä dvs vägrat provocera mer vid tysliga symptom, stått på mig vid ex testning etc

Här kom symptomen nästan över en natt, försvann markant när mjölkprotein uteslöts men inte helt förrän sojaprotein (och lecitin) uteslöts. Nu är sojaprotein okej att äta utan reaktion

Caroline Mårtensson, mamma till Unis. Tack vare att pappan spelar hockey har vi bott lite här och var dom senaste åren. (Linköping, Skellefteå, Moskva, Prag, Lugano) Den nuvarande adressen är i Novosibirsk i Ryssland men också i Sigtuna norr om Stockholm. Här blandar och ger jag lite av vad min vardag har att erbjuda. Välkomna.